Реаговање: Предраг Зликовац - Зар и у Официрском дому?!

Ако им се ове године дозволи нишки Официрски дом, следеће године можемо очекивати неки њихов програм на Чегру или – не дај Боже – у Ћеле кули. Ћутање и нереаговање довешће и до усвајања закона о једнополним браковима, а онда је само један корак до дозволе да такви усвајају и дијецу.



Послије одржавања оне шетње у европском Београду, своју недељу најавише они и у Нишу, и то у организацији двије локалне НВО које чине њихови чланови и они који заступају њихове интересе.

И прошле године су они имали свој програм у Нишком културном центру.

Било би добро нагласити да према коалиционом споразуму, односно подјели власти, сектор културе у Нишу припада СПС-у.

То је битно због једне поражавајуће чињенице.

Ове године је „неко“ дозволио да они 30. јуна одрже свој програм у Официрском дому, а тај објекат је реконструисан 2015. године и налази се под непосредном заштитом Државе – као културно добро од изузетног значаја.

[caption id="attachment_54092" align="aligncenter" width="550"] Данашњи изглед зграде Официрског дома у којој је 7. децембра 1914. Скупштине усвојила Нишку декларацију (Фото: др Милорад Димић/Википедија)[/caption]

За подсјећање: У Официрском дому усвојена је чувена „Нишка декларација“, ту су била ратна засиједања Скупштине Србије од јула до октобра 1915. године.

Зар је неопходно да се и на тако значајном историјском мјесту њима дозвољава промовисање настраних и Србима наметнутих опредјељења појединаца, а све зарад  далеке и неизвјесне перспективи чланства у Европској унији, која ће се свакако распасти?

Добро, јасно је да је онај родом из Чајнича, члан Главног одбора СПС-а, утицао на то да ови имају своје промоције у Нишком културном центру прошле године.

Но, ове се отишло и много даље.

Иницирати и дозволити њима одржавање било каквог програма у Официрском дому јесте ниподаштавање наших историјских личности који су на истом том мјесту доносили битне судбинске одлуке везане за Србију.

Као што је и прећутати ово недопустиво.

Ако се то деси, следеће године можемо очекивати неки њихов програм на Чегру или – не дај Боже – у Ћеле кули.

Ћутање и нереаговање довешће и до усвајања закона о једнополним браковима, а онда је само један корак до дозволе да такви усвајају и дијецу.

То ће бити период содоме и гоморе за Србију.

Аутор: Предраг Зликовац
Извор: Стање ствари, СРБски ФБРепортер


геј парада, лгбт, ниш, Предраг Зликовац, Содома и Гомора
http://www.magacinportal.org/2017/06/27/reagovanje-predrag-zlikovac-zar-i-u-oficirskom-domu/
Реаговање: Предраг Зликовац - Зар и у Официрском дому?! Реаговање: Предраг Зликовац - Зар и у Официрском дому?! Reviewed by Гладиус on јун 27, 2017 Rating: 5

Нема коментара:

Омогућава Blogger.